Новости интернет-партнеров

Размер текста
25.03.2015

Moody’s знижує рейтинг України до переддефолтного з негативним прогнозом

Рейтинговое агентство Moody's понизило долгосрочный суверенный рейтинг до «высоко спекулятивного», что лишь на одну ступень выше уровня дефолта.

Рейтингове агентство Moody’s знизило довгостроковий суверенний рейтинг до «високо спекулятивного», що лише на одну сходинку вищий від рівня дефолту.

Нинішній рейтинг є на позначці Ca, що на сходинку нижче від попереднього Caa3.

При цьому, заявляє агентство, прогноз, як і раніше, залишається негативний.

Головним чинником зниження є значна ймовірність того, що зовнішні приватні кредитори зазнають значних втрат у результаті втілення плану уряду України реструктурувати значну частину своїх єврооблігацій, термін виплати за якими збігає.

Крім того, під реструктуризацію мали б потрапити зовнішні борги підприємств із державними гарантіями й деяких інших державних підприємств, а також єврооблігації, видані містом Києвом, мовиться в повідомленні.

А негативний прогноз відображає очікування агентства, що рівні зовнішнього й урядового боргів України будуть залишатися дуже високими, незважаючи на реструктуризацію і плани здійснювати реформи, повідомили в Moody’s.

Одночасно агентство знизило й деякі інші рейтинги, що стосуються України.

Попереднього дня, в понеділок, 23 березня, міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що реструктуризація боргу – це єдине рішення, яке дасть змогу впоратися з борговим навантаженням. Як сказала вона в інтерв’ю британському діловому виданню Financial Times, Україна пропонує іноземним кредиторам комбінацію заходів, яка включає скорочення купонних виплат за бондами і скорочення номіналу паперів.

Источник: Радіо Свобода
Всё по теме: Рейтинг Украины
 

Обзор DEDALINFO