Новости ДедалИнфо

Размер текста
17.10.2007

Мы отвечаем нашим посетителям

Добрый день, уважаемая Валентина!

При покупке автомобиля в кредит, банк будет требовать от Вас застраховать автомобиль по договору добровольного страхования автотранспорта (КАСКО) и застраховать свою гражданскую ответственность как владельца транспортного средства.
При заключении договора КАСКО Вы не будете иметь льгот, страхование будет происходить на общих началах. А вот при обязательном страховании гражданской ответственности у Вас будут льготы, так ст. 13 Закона Украины "О обязательном страховании гражданско-правовой ответственности владельцев транспортных средств на территории Украины" говорит следующее:

13.1. Учасники бойових дій та інваліди війни, що визначені законом, інваліди I групи, які особисто керують належними їм транспортними засобами, а також особи, що керують транспортним засобом, належним інваліду I групи, у його присутності, звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території Украіни.
Відшкодування збитків від дорожньо-транспортної пригоди, винуватцями якої і зазначені особи, проводить МТСБУ у порядку, визначеному цим Законом.
13.2. За умови страхування не більше одного транспортного засобу з робочим об'ємом двигуна до 2500 куб. см. включно розміри страхових платежів за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів – учасників війни, що визначені законом, інвалідів II групи, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до I та II категорій, пенсіонерів - громадян України, які особисто керують такими транспортними засобами, становлять 50 відсотків розміру базового платежу з урахуванням коригуючих коефіцієнтів, наведених у цьому Законі.

Всё по теме: Дедал
 

Обзор DEDALINFO