Пресс-релизы

Размер текста
01.07.2012

Реорганізація та кадрові зміни в Моторному (транспортному) страховому Бюро України

Структура Моторного (транспортного) страхового Бюро України разом з ринком обов'язкового страхування цивільної відповідальності пройшла етапи створення та становлення і тепер вимагає природного оновлення для подальшого розвитку.

Президія МТСБУ вирішила провести в даний час аудит діяльності МТСБУ та його реорганізацію, яка зробить роботу цієї структури більш ефективною і підніме на відповідний рівень взаєморозуміння ринку страхування цивільної відповідальності та органів державної влади, оскільки страховий ринок украй зацікавлений в прозорості роботи МТСБУ.

З метою підвищення взаємодії Моторного (транспортного) страхового бюро Україні з державними органами, особливо - Нацкомфінпослуг та Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, а також для підвищення ефективності та прозорості діяльності Бюро, Президія МТСБУ на засіданні, що відбулося 07.06.2012., прийняла наступні рішення:

1. Провести аудит діяльності Бюро, у тому числі аудит бізнес-процесів, кадрів.
2. Провести реорганізацію Дирекції МТСБУ.
3. Схвалити проект змін та доповнень до Статуту МТСБУ і направити його на погодження до Нацкомфінпослуг.

Прийняті рішення дозволять вивести роботу МТСБУ на новий, якісний рівень і організувати на ринку обов'язкового страхування цивільної відповідальності, як найбільш соціально значущого страхування, оперативний та прозорий страховий захист громадян України.
Аудит діяльності Бюро дозволить розробити пропозиції щодо оптимізації витрат і підвищення ефективності кожного підрозділу, кожного співробітника МТСБУ.

У рамках реорганізації Дирекції МТСБУ були прийняті рішення про кадрові призначення та переміщення. Так, на посаду генерального директора МТСБУ був призначений Візіров Борис Йосипович; на підставі відповідних заяв: Загребной Вадим Миколайович  був переведений на посаду заступника генерального директора-директора з питань здійснення обов’язкового страхування в Україні, Романишин Володимир Федорович звільнив посаду заступника генерального директора-директора з питань зовнішніх звязків, яку він обіймав за сумісництвом, залишившись на посаді Президента МТСБУ.  Ці кадрові переміщення були затверджені Президією МТСБУ з обов'язковою умовою укладення з п'ятьма основними посадовими особами строкових трудових контрактів строком до 31 липня 2012 року.  Укладення строкових  трудових контрактів викликано необхідністю  узгодити зазначені кандидатури з Координаційною радою Бюро та затвердити заходи з реорганізації та кадрових призначень/переміщень на Загальних зборах членів МТСБУ, які відбудуться 6 липня 2012 року. П'ятьма основними посадовими особами в МТСБУ є: президент, генеральний директор, два заступники генерального директора та фінансовий директор-головний бухгалтер.

На засіданні Координаційної Ради МТСБУ, що відбулося  наступного дня - 08.06.2012, було погоджено рішення Президії МТСБУ щодо призначення/переведення керівництва Бюро тільки частково, без урахування обов'язковості укладення строкових трудових контрактів з відповідними посадовими особами.

Таке рішення Координаційної ради передбачало погодження  лише кадрового складу Дирекції Бюро, проте не давало можливості провести аудит і реорганізацію МТСБУ, що позбавляло Президію можливості вивести роботу МТСБУ на новий якісний рівень і домогтися підвищення ефективності, що було основним завданням.

Тому, на своєму засіданні 14 липня 2012 року Президія визнала таким, що не набуло чинності, своє рішення з кадрових питань від 7 червня 2012 року та скасувала його як таке, що не було погоджено Координаційною радою в повному обсязі.

На цьому ж засіданні Президія МТСБУ підтвердила своє рішення щодо призначення Генеральним директором МТСБУ Візірова Б.Й. і залишила Романишина В.Ф. на посаді заступника Генерального директора з питань зовнішніх зв’язків, відкликавши його з посади Президента МТСБУ, та Гумінського І.П. на посаді заступника Генерального директора з питань здійснення обов’язкового страхування в Україні
Таким чином кадровий склад Дирекції МТСБУ не зазнав серйозних змін:

Генеральним директором призначений Візіров Б.Й., на посадах заступників директорів залишилися Романишин В.Ф. і Гумінський І.П. Посада Президента є вакантною. Загребной В.М. був звільнений з посади Генерального директора за результатами заслуховування його звіту.

Рішенням Президії МТСБУ 07.06.2012 були також ухвалені концептуальні пропозиції щодо змін до Статуту МТСБУ, які передбачають: збалансування інтересів страховиків та органів державної влади. Зокрема, пропонується розширити повноваження та зняти  непередбачені Законом України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» обмеження діяльності Президії МТСБУ, скасування вето Президента Бюро на рішення Президії та Генерального директора - на рішення Загальний зборів повних членів МТСБУ, перегляд складу Координаційної ради МТСБУ. Присутній на засіданні 07.06.2012 Голова Нацкомфінпослуг концептуально погодив зміни до Статуту МТСБУ. Після погодження Нацкомфінпослуг цього документу, зміни до Статуту Бюро будуть внесені на розгляд та затвердження Загальних зборів членів МТСБУ, які скликані Президією Бюро на шосте липня 2012 року.

Прийняті Президією МТСБУ рішення дозволять: налагодити роботу Дирекції МТСБУ; істотно підвищать її ефективність, прозорість, оптимізують витрати і виведуть розвиток ринку обов'язкового страхування цивільної відповідальності на високий рівень сервісу для застрахованих громадян України. Ці завдання є пріоритетними і для Національної комісії, що здійснює регулювання ринку фінансових послуг і Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, представники яких входять до складу Координаційної ради МТСБУ. Саме тому, Президія МТСБУ впевнена у підтримці прийнятих рішень з боку державних органів управління.
МТСБУ здійснює свою діяльність відкрито та прозоро і зацікавлене у неупередженому та професійному її висвітленні у ЗМІ.

Інформаційна політика МТСБУ спрямована на об’єктивне донесення до громадськості відомостей щодо провадження обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників,  а це можливо лише при тісній співпраці з журналістами, адже звертаючись до МТСБУ, журналісти отримають з перших вуст професійну відповідь з усіх питань обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників.

Моторне (транспортне) страхове бюро України звертається до журналістів не публікувати неперевірену інформацію, що походить з неофіційних джерел, та пропонує користуватися офіційною інформацією щодо всіх питань провадження обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності та закликає до тісної співпраці.

Прес-служба МТСБУ
за дорученням Президії МТСБУ
(044) 239-20-36

ОКРЕМА ДУМКА ЗАГРЕБНОГО В.М. щодо відкликання та звільнення його з посади Генерального директора МТСБУ

Всё по теме: МТСБУ
 

Обзор DEDALINFO