Пресс-релизы

Размер текста
03.07.2012

Відбулося чергове засідання Президії Української федерації убезпечення

Президією Української федерації убезпечення розглянуто підсумки роботи Федерації за червень 2012 року та прийнято рішення щодо їх оприлюднення у відповідних розділах веб-ресурсу УФУ (www.ufu.org.ua).

Розглянуто підсумки роботи страховиків-членів УФУ  за п’ять місяців  та у травні 2012 року (додаються).

За оперативними даними у січні-травні 2012 року сума надходжень страхових платежів за видами страхування іншими, ніж страхування життя, у порівнянні з відповідним періодом 2011 року збільшилась на 11,76% (до 1 446 млн.грн.), а сума страхових відшкодувань на 15,13% (склала 625,9 млн.грн.).

Зростання обсягу страхових платежів спостерігалось за всіма основними видами страхування (АВТОКАСКО (+9,84%), особисте страхування (+34,49%), інші види страхування (+49,46%), страхування іншого майна (+2%),  ОСЦПВВНТЗ і Зеленої картки (+ 3,97). Загальний рівень виплат збільшився до 43,28%.

За результатами травня 2012 року (в порівнянні з травнем 2011 року) загальна сума надходжень страхових платежів збільшилась на 18,81% , а загальна сума страхових виплат (страхових відшкодувань) на 62,18%.

Загальна сума надходжень страхових платежів за січень-травень 2012 року за договорами страхування життя склала 56 319,1  тис.грн., в тому числі за довгостроковими накопичувальними договорами – 5 998,3 тис.грн., за змішаними договорами – 25 128,7 тис.грн. та за ризиковими – 25 192,2  тис.грн.   У січні-травні 2012 року загальна сума надходжень страхових платежів зі страхування життя, отриманих за новими договорами (GPW Month) склала 28 461,3 тис.грн.

У зв’язку з підготовленням до розгляду Верховною Радою України  у другому читанні проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо викладення Закону України «Про страхування» у новій редакції, р.№ 9614 від 12.04.2012 Президією Української федерації убезпечення схвалено пропозиції  УФУ до законопроекту.

З метою недопущення руйнації ринку обов’язкового  страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів та збереження довіри страхувальників та інвесторів до нього схвалено звернення  до посадових осіб органів державної влади. Підставою такого рішення є надходженням до Верховної Ради України проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" щодо органів управління Моторного (транспортного) страхового бюро України" (надалі – Законопроект), внесеного народним депутатом України Єдіним О.Й. № 10626 від 15.06.2012. Норми Законопроекту суперечать Конституції України, нормам Господарського кодексу України, законів України, не відповідають політиці Президента та Кабінету Міністрів України щодо зменшення надмірного державного регулювання, у зв’язку з чим запропоновано визнати прийняття такого Законопроекту  неможливим.

Крім цього,  схвалено пропозиції УФУ до проекту Закону України “Про визначення дати перерахування страхових внесків до накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування”, якими, зокрема, передбачено підвищення ефективності системи пенсійного забезпечення в цілому, реалізації  в повному обсязі  задекларованих Урядом України цілей щодо: забезпечення справедливої системи розподілу пенсійних коштів, створення для людей можливості накопичувати максимальний розмір пенсії, виходячи із власних доходів.

Цього ж дня  прийнято до складу учасників Федерації у якості Члена УФУ – ПрАТ «СК «Українська страхова група «Життя».

 

Обзор DEDALINFO