Пресс-релизы

Размер текста
31.08.2012

Керівництво МТСБУ ініціює внесення змін до Постанови Правління НБУ від 11.04.2000 N 135 «Про застосування іноземної валюти в страховій діяльності»

За ініціативою керівництва Моторного (транспортного) страхового бюро України 29 серпня 2012 року відбулась узгоджувальна нарада представників Національного банку України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері фінансових послуг України і МТСБУ.

Для обговорення запропоновані пропозиції МТСБУ щодо необхідності внесення змін до Постанови Правління НБУ від  11.04.2000 N 135 «Про застосування іноземної валюти в страховій діяльності» у зв’язку з ситуацією, пов’язаною з купівлею МТСБУ іноземної валюти для оплати гарантійних вимагань, отриманих від закордонних партнерів.  

У обговоренні взяли участь: Борис Візіров – Генеральний директор МТСБУ, Олена Щербакова – Директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ, Людмила Чепінога – заступник Директора Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ, Віктор Берлін – член Нацкомфінпослуг, Микола Лутак -  заступник Генерального директора МТСБУ, Володимир Приходько – фінансовий директор МТСБУ.

Згідно з законодавством, МТСБУ є гарантом відшкодування шкоди, завданої власниками зареєстрованих в Україні транспортних засобів на території країн-членів міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка». Для виконання гарантійних зобов’язань, в першу чергу, за страховиків, які стали неплатоспроможними і вибули із складу Бюро, МТСБУ у  встановленому порядку купує іноземну валюту. Але процедура купівлі, визначена Постановою Правління НБУ №135, потребує невідкладних змін.

З метою забезпечення виконання Моторним (транспортним) страховим бюро України гарантійних функцій у повному обсязі, спрощення процедури документообігу та скорочення терміну для  сплати зобов’язань, які виникають у українських страховиків за договорами міжнародного автострахування «Зелена картка», МТСБУ ініціювало внесення змін до згаданої Постанови Правління НБУ.
 
        За результатами наради було узгоджено невідкладно підготувати проекти відповідних рішень для розгляду Правлінням Національного банку України.
    
Прес-служба МТСБУ

 

Обзор DEDALINFO