Рейтинги страховых компаний

Размер текста
06.07.2007

СК «Універсальна» підвищено кредитний рейтинг до рівня «uaА-» зі «стабільним» прогнозом

Незалежним рейтинговим агентством "Кредит-Рейтинг" було підвищено кредитний рейтинг «Універсальної». За результатами проведеного аналізу усіх істотних аспектів діяльності та фінансового стану ВАТ «Страхова компанія «Універсальна» довгостроковий кредитний рейтинг його боргового зобов’язання підвищено до рівня «uaА-» з прогнозом «стабільний».
Рейтинг позичальника «uaА» відображує високу спроможність позичальника виконати в умовах українського фінансового ринку свої боргові зобов'язання.
 
Стабільний прогноз вказує на відсутність наявних передумов для зміни рейтингу протягом року.
 
Для проведення рейтингового аналізу агентство «Кредит-Рейтинг» використовувала повну фінансову звітність страхової компанії за І квартал 2007 року, а також внутрішню інформацію, надану ВАТ «Страхова компанія «Універсальна» у ході рейтингового процесу, в тому числі під час спілкування
спеціалістів рейтингового агентства із уповноваженими представниками страхової компанії. Було проаналізовано інформацію стосовно усіх істотних аспектів діяльності страхової компанії.
 
Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу компанії «Універсальна»:
 
• Збільшення акціонерного капіталу «Універсальної» в 1,67 рази, до 100 млн. грн., 40 % якого було публічно розміщено.
• Розвиток страховою компанією «Універсальна» банківського каналу продажів страхових продуктів: обсяг платежів, отриманих за допомогою банків, становив за підсумками І кварталу 2007 року 11 млн. грн., або 22% всіх отриманих платежів порівняно з 4 млн. грн. за аналогічний період 2006 року.
• Питома вага платежів за 10 найбільшими страхувальниками за підсумками І кварталу 2007 року складає 3,86% валових страхових зборів «Універсальної», що свідчить про низький рівень його залежності від ключових клієнтів.
 
Історія кредитного рейтингу ВАТ СК «Універсальна»
 
Дата                                           27.09.2006        21.12.2006              10.04.2007                   19.06.2007
Рівень кредитного рейтингу    uaBBB                  uaBBB                       uaBBB                          uaA-
Прогноз                                      стабільний         стабільний             позитивний                стабільний
 

Обзор DEDALINFO